Remvloeistof voor weg en spoor Brembo Dot4 Sportevo 500++ [Grootte 250 ml]

Remvloeistof voor weg en spoor Brembo Dot4 Sportevo 500++ [Grootte 250 ml]
€ 12,58
Zet op verlanglijst

Beschikbaar - Verstuurd in 3 of 5 dagen

Beschrijving

Remvloeistof voor weg en spoor Brembo Dot4 Sportevo 500++

Brembo DOT 4 Sport.EVO 500++ heeft uitstekende chemische/fysische eigenschappen waardoor het een zeer goed alternatief is voor het origineel. Dit maakt het de perfecte keuze voor mensen met een sportieve rijstijl op de weg. Dankzij de eigenschappen van premier kan het product over een aanzienlijke afstand worden gebruikt voordat het moet worden vervangen (over het algemeen tussen 12.000 en 24.000 km).
Brembo SPORT EVO 500++ is ideaal voor gebruik in rem- en koppelingssystemen die ontworpen zijn voor niet-minerale vloeistoffen. Het is speciaal ontworpen om te voldoen aan de verwachtingen van liefhebbers die veel van hun systeem eisen. En het voldoet aan de eisen van de Amerikaanse FMV55 116 DOT 4 specificatie.
Brembo SPORT EVO 500++ kan gemengd worden metautres DOT 3, DOT 4 en DOT 5.1 remvloeistoffen, mits deze voldoen aan de bovenstaande specificaties. Het mag niet worden gebruikt in systemen die zijn ontworpen voor minerale vloeistoffen.

Point Typisch droog kookpunt 520° F (271° C), point typisch nat kookpunt 336° F (169° C).

Het belangrijkste kenmerk van een remvloeistof is de extreem lage samendrukbaarheidscoëfficiënt en de opmerkelijke weerstand tegen hoge temperaturen (point kookpunt), waardoor een significante volumeverandering wordt voorkomen gezien de hoge werktemperaturen die de vloeistof kan bereiken tijdens het remmen.

Deze temperaturen zijn afhankelijk van de continuïteit en intensiteit van de remwerking; de vloeistof heeft namelijk een bedrijfstemperatuurbereik van ongeveer -40 °C tot ruim boven 200 °C, dus hoe hoger het kookpunt point, hoe beter de eigenschappen van de vloeistof.
Vanwege zijn eigenschappen neemt remvloeistof gemakkelijk vocht op. Dit leidt onmiddellijk tot een vermindering van de prestaties op point, waar de vloeistof volledig ineffectief wordt. Juist vanwege de hygroscopiciteit (d.w.z. de neiging om vocht uit de lucht te absorberen), verslechtert remvloeistof na verloop van tijd en verliest het de eerder genoemde eigenschappen, waarbij het de neiging ontwikkelt om waterdampbellen te produceren wanneer de temperatuur stijgt (het "Vapour Lock" effect, waarbij zich dampbellen vormen). Dit verlengt geleidelijk de werking van de remhendel zodra deze is opgewarmd.
De verslechtering van de eigenschappen van de remvloeistof treedt onmiddellijk op, zelfs bij een laag percentage water. Het is daarom verstandig om dit onder controle te houden en indien nodig te vervangen.
Daarom moet remvloeistof bepaalde specifieke eigenschappen hebben:

zo min mogelijk samendrukbaar zijn
een hoog kookpunt hebben point
een lage viscositeit hebben
chemisch stabiel zijn
chemisch inert zijn ten opzichte van afdichtingen
Compatibiliteit:
Brembo SPORT.EVO 500++ kan veilig gemengd worden metautres rem- en koppelingsvloeistoffen DOT 3, DOT 4 en DOT 5.1 die voldoen aan bovenstaande specificaties.
Brembo SPORT.EVO 500++ is zeer geschikt voor voertuigen met ABS-remsystemen.
Voor maximale veiligheid en prestaties adviseert Brembo de remvloeistof jaarlijks te vervangen.
NIET VOOR VOERTUIGEN MET MINERAL OIL SYSTEMEN. Raadpleeg bij twijfel de handleiding van uw voertuig.
Belangrijke opmerking: meng Brembo SPORT.EVO 500++ NIET metautres vloeistoffen tenzij u de technische specificaties hierboven volgt.

Extra informatie

Merk Brembo
Fabrikant SKU 04816450
Kleur zwart/rood
Kleur Zwart
Maat 250 ml - Standaard Franse maten
Geslacht Gemengd
Leeftijdsgroep Volwassene