Motorband Metzeler Racetec Rr K3 Zr 17 M/C (73W) Tl

Motorband Metzeler Racetec Rr K3 Zr 17 M/C (73W) Tl

Beginnend op: € 331,54

€ 284,80

-14%
Domineer wegraces met de Metzeler Racetec RR K3 motorband - maximale prestaties om de weg te voelen.
Standaard Franse maten

Beginnend op: € 331,54

€ 284,80

Zet op verlanglijst

Beschikbaar

Beschrijving

Motorband Metzeler Racetec Rr K3 Zr 17 M/C (73W) Tl

Voel de race, voel de weg

De RACETEC™ RR is ontwikkeld om races op open wegen te winnen en levert maximale prestaties

Grip onder alle omstandigheden

Open-wegraces worden gekenmerkt door wisselende en veelzijdige omstandigheden. De specificatie van de RACETEC™ RR compound is ontwikkeld om aan al deze omstandigheden te voldoen.
De RACETEC™ RR compound bevat een selectie polymeren en harsen met verschillende koolstofgehaltes om de hysteresis te maximaliseren, zelfs op gladde oppervlakken.
De RACETEC™ RR voorkant past zich aan de microkorreling van het asfalt aan en levert meer grip en meer slijtvastheid om langer mee te gaan op zwaar asfalt. Het mengsel van polymeren zorgt ook voor een grote flexibiliteit bij lagere temperaturen.
Dankzij de veelzijdigheid van de RACETEC™ RR op een breed scala aan asfalt en temperaturen, moet de keuze van de rubbersamenstelling van de voorband vooral worden gemaakt op basis van de voorkeur van de rijder tussen een betere stabiliteit en precisie bij het ingaan van bochten (K2-versie) of een betere feedback en een groter gripgevoel (K1-versie).

Net als bij de achterband is de keuze van het rubber gebaseerd op de wrijvingscoëfficiënt met het asfalt (hoge wrijvingscoëfficiënt en lage wrijvingscoëfficiënt, afhankelijk van het circuit of wegrace) en de temperatuur van het asfalt (met een drempel rond 25/30°C).
Het RACETEC™ RR dubbele compound gaffel- en sub-trekhaakpatroon achter is voorzien van een sterk geleidende band die de schoudercompound van onderaf ondersteunt en deze opwarmt op lange rechte stukken door de warmte die door de schouders wordt gegenereerd te herverdelen, waardoor deze op de optimale temperatuur blijven en een zeer goede grip in de bochten garanderen.

Precisie en stabiliteit bij hoge snelheden

De RACETEC™ RR heeft een structure composiet, die verschilt tussen de centrale band en de zijkanten van het karkas om op de juiste manier te reageren op verschillende spanningen.
Stabiliteit is cruciaal in wegraces, vooral op volle snelheid in een rechte lijn (door aerodynamische interferentie) en wanneer de motor over mangaten rijdt, gebieden waar de weg is gerenoveerd of sprongen.
In beide gevallen kan de stabiliteit tijdelijk verloren gaan omdat de fiets iets optilt en terugvalt op het asfalt, waardoor zowel de banden als de schokdempers worden samengedrukt.
Het structure middenprofiel is gemaakt van speciale rayonvezel. Deze heeft een hoge lineaire dichtheid en stijfheid en is in staat om zijn vorm te behouden, zelfs onder hoge spanning en zware belasting. De vezel dempt rebond en absorbeert schokken door ze over het hele karkas te verdelen. Het dempt ook de impact van rebond die optreedt wanneer het karkas terugkeert naar zijn oorspronkelijke vorm.
De structure zijwand is ontworpen om stijf te zijn met een lage vervormingsratio, om de volledige architectuur te ondersteunen wanneer die aan stress wordt blootgesteld en om de trajectprecisie te garanderen op lange hellingen en bij hoge snelheden, evenals bij hoge hoekgrepen.

Lange levensduur en constante prestaties

Wegracesessies kunnen meer dan 240 km duren, dat is meer dan drie keer de lengte van een gemiddelde circuitrace: een lange levensduur, integriteit en consistente prestaties zijn essentieel om te winnen.
Alle RACETEC™ RR compounds hebben een hoge slijtvastheid dankzij de homogene verdeling van componenten in de polymeermatrix, bereikt met behulp van ons gepatenteerde continue mengproces.
De plaatsing van de groeven op het loopvlak beperkt slijtage tot een minimum en onderbreekt de krachten die de rubbersamenstelling afbrokkelen, de zogenaamde nom Schallamach slijtagegolven.
De storende hoek van de RACETEC™ RR groeven is het resultaat van analyses die zijn uitgevoerd tijdens races op de openbare weg.

Extra informatie

Merk Metzeler
Fabrikant SKU 9000501
Kleur zwart
Kleur Zwart