Motorband Metzeler Roadtec 01 (F) M/C 59V Tl [Grootte 110/90-16]

Motorband Metzeler Roadtec 01 (F) M/C 59V Tl [Grootte 110/90-16]

€ 189,37

€ 164,50

-13%
De nieuwe ROADTEC™ 01 van Metzeler, de leider in betrouwbaarheid en veiligheid voor toer-sportmotoren. Rijd verder en langer met vertrouwen.
Zet op verlanglijst

Beschikbaar - Verstuurd in 2 of 4 dagen

Beschrijving

Motorband Metzeler Roadtec 01 (F) M/C 59V Tl

De wereld van sport touring is veranderd: langer rijden, verder rijden, veiliger rijden

De ROADTEC™ 01 van Metzeler is de leider in het segment voor sportief toeren, biedt verschillende structuren (radiaal en conventioneel) en richt zichaccent op betere grip op natte en wrijvingsarme oppervlakken, een langere levensduur en een hoge mate van aanpasbaarheid aan verschillende motoren, rijstijlen en omstandigheden.

Grip op alle soorten asfalt

Verbeterde compoundoplossing die de chemische grip en kleefeigenschappen in verschillende situaties verbetert.
Ons gepatenteerde mengproces levert een homogenere compound op die met deaccent op chemische eigenschappen en resulteert in een betere weerstand tegen het slijtageproces.
Radiaalbanden voor hebben een 100% silica compound, die uitstekende chemische grip biedt, evenals mechanische grip die wordt gecreëerd door de groefindeling.
Radiale achterbanden hebben een dual compound lay-out waarbij de middenband ongeveer 20% van de bandbreedte beslaat en de overige 80% gelijk verdeeld is over de twee schouders.
De middenband heeft een uitgebalanceerd mengsel van silica en carbon black om de stabiliteit bij hoge snelheden en de warmteafvoer te verbeteren en om een balans te bieden tussen slijtvastheid en grip.
De 100% silica rubbersamenstelling op de schouders is vergelijkbaar met die op de voorband. In combinatie met het ontwerp van de profielgroeven zorgt dit voor een uitstekende grip, zelfs op oppervlakken met een lage wrijvingscoëfficiënt.
Het gebruik van een vergelijkbare rubbersamenstelling op de schouders voor en achter zorgt voor een gelijkmatig contactgevoel in bochten.
Het Cap&Base-patroon - met een dunne laag centrale rubbersamenstelling die doorloopt onder de schouderrubbersamenstelling - zorgt voor een goede warmteverdeling.
Alle ROADTEC™ 01 radialen zijn gekoppeld aan de INTERACT™-technologie (0° staalgordel) Metzeler, wat bijdraagt aan een nauwkeurige besturing en een hoge levensduur.
Alle ROADTEC™ 01's met een conventionele structure hebben een unieke rubbersamenstelling op basis van koolstofzwart en een silicagehalte van bijna 30% die de door structure gegenereerde warmte benut om de optimale bedrijfstemperatuur te bereiken en ideale grip op droog wegdek te leveren. Speciale harsen verbeteren de mobiliteit en kleefeigenschappen van de rubbersamenstelling voor ongeëvenaarde grip op nat wegdek.

Veiligheid op nat en wrijvingsarm wegdek

Op de ROADTEC™ 01 heeft Metzeler een nieuw loopvlakconcept ontwikkeld dat de mechanische tractie kan verbeteren, met een duidelijk merkbaar voordeel tijdens accelereren en remmen.
De voorband heeft een groot aantal dwarse groeven die grip bieden op asfalt en de hoeveelheid water die wordt afgevoerd verbeteren.
De achterband wordt gekenmerkt door lange en korte groeven met tegengestelde oriëntaties en verschillende functies.
Tijdens het remmen voorkomen de korte groeven zijdelingse bewegingen en verhogen ze de stabiliteit van de motorfiets.
Tijdens het accelereren verbeteren de lange groeven de tractie van de rubbersamenstelling, vooral op oppervlakken met een lage wrijvingscoëfficiënt.
De oriëntatie van de groeven draagt ook bij aan een langere levensduur: het ontwerp van de groeven en hun diepte zijn zo ontworpen dat ze een hoge vol/leegverhouding en een grote hoeveelheid rubber in contact met de grond beïnvloeden.
Tegelijkertijd volgt de oriëntatie van de groeven de richting van de slijtagelijnen, waardoor het loopvlak gelijkmatig wordt opgenomen en tot het einde van de levensduur van de band meegaat.
De vorm en lay-out zijn niet alleen een onderscheidend kenmerk van het ROADTEC™ 01 loopvlak, maar dragen ook in grote mate bij aan het maximaliseren van de waterafvoercapaciteit en de mechanische wrijving.

Lange levensduur en consistente prestaties

De ROADTEC™ 01 heeft 10% meer levensduur dan de ROADTEC™ Z8 INTERACT™. De innovatieve profielen genereren een korte, brede contactzone die het verbruik van rubbermengsels vermindert en de slijtvastheid verhoogt.
De contactzone van de ROADTEC™ 01 is korter maar breder, waardoor het oppervlak groter is dan dat van de ROADTEC™ Z8 INTERACT™. Dit heeft twee belangrijke effecten:

  • Minder slippen van de rubbersamenstelling, waardoor het slijtageproces van het loopvlak aanzienlijk wordt vertraagd.
  • Het gewicht van de motorfiets en de acceleratiekrachten worden over een breder oppervlak verdeeld, waardoor de compound minder wordt belast en minder snel oververhit raakt.

Het contactoppervlak van ROADTEC™ 01 bevat een groter aantal groeven en randen die in contact staan met de weg, wat de mechanische grip, waterafvoer en het gevoel van veiligheid verbetert. Er is ook meer rubber in contact met de grond, vooral op middelmatige hellingen, waardoor je vanaf het begin van de helling profiteert van chemische grip.

Stabiliteit en precisie van het traject

ROADTEC™ 01 structuren hebben een flexibeler omhulsel (in vergelijking met ROADTEC™ Z8 INTERACT™) waardoor vervorming van het rubbermengsel mogelijk is om de mechanische grip te bevorderen, de hechting aan asfaltruwheid te verbeteren en onregelmatigheden op de weg gemakkelijker op te vangen.
Metzeler maakt gebruik van zijn volledige technologische portfolio in verschillende toepassingen om de beste oplossing te bieden om te voldoen aan de doelstellingen voor productprestaties en ervoor te zorgen dat zowel radiale als X-ply structuren worden gebruikt, gekoppeld aan ofwel een diagonale band of een 0° staalband met INTERACT™ technologie. De structure onder elke dimensie van het ROADTEC™ 01-assortiment is qua constructie en materiaal afgestemd op de specifieke behoeften van elke rit.

Extra informatie

Merk Metzeler
Fabrikant SKU 9001533
Kleur zwart
Kleur Zwart
Maat 110/90-16 - Standaard Franse maten